Мед Атлант

Голова ОДА закликав мешканців зняти блокаду інакше рішення не буде. Прикарпатці відреагували криками. ВІДЕО

Чиновники зранку, 11  червня, зібрали нараду  щодо ремонту дорогі в області. Розповідають про плани і звітують за  минулі роки. До Франківська приїхали пікетувальники з Надвірнянщини і Косівщини, які від 1 червня перекривають дорогу через її поганий стан.

Фото Миколи Мединського у фейсбук

Чиновники розповіли, що  у 2018 році область отримала 278 млн грн на ремонт доріг місцевого значення. Але цієї суми недостатньо, адже багато доріг місцевого значення в дуже жахливому стані. 

Фото Миколи Мединського у фейсбук

Після наради протестувальники не розходилися і вимагали від голови ОДА прийняти конкретне рішення та видати  розпорядження. Для цього представники громади, голова ОДА Олег Гончарук, керівник Служби автомобільних доріг Василь Буджак та очільники департаментів зустрілися в кабінеті голови. Останній попросив вибачення від ОДА в людей, які страждали у дні протесту попри спеку.

Щоб зараз зняти напругу, прошу один-два-три дні, щоб вирішити усі питання, аби знати, як рухатися далі. Нам треба з фірмою-виконавцем зібрати інформацію. Ви її  оціните і скажете свою позицію. Я прошу декілька днів. Ви як почали протест, так зможете пізніше продовжити, якщо будете незадоволені. Техніка у будь-якому випадку виїжджає. Роботи у будь-якому випадку розпочинаються, – каже Гончарук.

Військовий капелан Микола Мединський у відповідь  додав, що люди знали,  що 20-25 червня техніка виїжджає, аби опрацьовувати тих виділених на ремонт 40 млн грн (Ред. – про  виділені кошти на дорогу читайте за посиланням).

Зараз людям потрібне запевнення, що опрацювавши 40 млн грн, фірма буде працювати і дальше. Ми триматимемо блокаду в послабленому режимі допоки не буде конкретного розпорядження. Вам потрібно два-три дні – добре, – додав Майданський.

Гончарук каже, що не він обіцяв минулого року ремонт дороги, не маючи грошей. Пояснює, що готовий вийти до людей. Але цю обіцянку “брехливу” дала Служба автомобільних доріг. Адже на ремонт 1 км йде 10-12 млн грн. Чиновник вважає, що САД мала усвідомлювати звідки братиме кошти, раз давала такі обіцянки.

Додамо, що цьогоріч дороги області перейшли під контроль ОДА. До 2018 року були під контролем Служби  автомобільних доріг. Через  це і вийшло непорозуміння з так званими “обіцянками-цяцянками”.

Тепер всі кричать, що Гончарук брехун. Я готовий шукати додаткові кошти. Навіть за рахунок перевиконання. Якщо цього не буде, то вживайте ті заходи, які вважаєте за потрібне. Мій кабінет для вас відкритий. Я не нервуюся і кажу вам своє рішення: якщо знімаєте сьогодні блокаду, то буде розпорядження. Не знімаєте – не буде. Я вам дав слово. Мої двері, наголошую, відкриті, – прокоментував Олег Гончарук.

Після цього Гончарук встав і зібрався виходити. Люди підняли галас, почали кричати, що не чиновники їм умови мають ставити. Кажуть, ця брехня вже надоїла.

Фото Миколи Мединського у фейсбук

Після довгих  нарад і блокади кабінетів чиновників, делятинці почули запропоноване рішення. Його  озвучив голова бюджетної комісії  облради Микола Палійчук. Каже, що додатково завтра підписують розпорядження, де з загальної суми  на ремонт доріг  278  млн грн, виділяється 20 млн грн. Додамо, що 40 млн грн уже виділені для цього  ремонту. Також у липні-серпні влада пообіцяла  через перевиконання виділити ще 20 млн грн.

Фото Миколи Мединського у фейсбук

Додамо, що  нарада розпочалася за участю голови Івано-Франківської ОДА Олега ГончарукаЧиновники кажуть, що за три роки на ремонт доріг області витратили 3,3 мільярди гривень.Голова ОДА нагадав, що раніше зробили дорогу на Львів, зараз будується дорога до Чернівців спільно з владою Тернополя.

Нагадаємо, перекриття дороги в Делятині  триває від 1 червня. Люди блокують трасу, бо хочуть ремонту. Крім того, щодо ремонту доріг виступили і мешканці сіл поблизу Болехова  та дали час владі до кінця червня.​Також на дорозі від Зеленого Яру до Красного, що в Рожнятівському районі, понад півсотні мешканців провели попереджувальну акцію з вимогою відремонтувати частину автомобільної дороги загального користування місцевого значення (О090602 Калуш – Осмолода).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...