Мед Атлант

МОЗ презентувало додаток для смартфонів із списком безкоштовних ліків

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) запустило нову програму “Ліки контроль” для перевірки ліків, які внесені до Національного переліку основних лікарських засобів і які повинні закуповувати державним коштом.

На сторінці конкретного лікарського засобу зазначено, чи входить він до державної програми “Доступні ліки”, згідно з якою пацієнт може отримати препарат безкоштовно або з частковою доплатою, повідомив на прес-конференції у вівторок, 19 червня, заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик, пише “Zaxid.net“.

За посиланням можна також перевірити наявність ліків у тій чи іншій лікарні. Відповідні списки мають бути розміщені й на інформаційних стендах лікарень.

Коли користувач шукає препарат, йому випадає список препаратів. І ті ліки, які беруть участь у програмі “Доступні ліки”, позначені логотипом цієї державної програми. Можна зайти у картку препарату, подивитися на яких умовах можна отримати цей препарат і також перейти до покрокової інструкції, як саме його отримати, – розповіла голова правління ГО “Ліки контроль” Наталія Гуран, яку процитував телеканал новин “24“.

Крім того, Роман Ілик повідомив, що у разі, якщо пацієнту відмовляються надати ліки з цього переліку безкоштовно, варто писати скаргу.

Кожен пацієнт повинен знати, які ліки йому гарантує держава. Він повинен отримати їх в повному обсязі на весь курс лікування. Завдяки новому модулю в програмі “Ліки контроль” пацієнти зможуть дізнатися, які препарати їм гарантуються безкоштовно і з’ясувати, чи не забули про них сказати в лікарні, – зазначив Ілик.

Директорка програми “Громадське здоров’я” Вікторія Тимошевська наголосила, що міжнародний фонд “Відродження” має намір забезпечити фінансову підтримку роботи і розвитку цього додатка. Зокрема, найближчим часом фонд планує завершити розробку автоматизованої електронної скарги на випадок, якщо пацієнт не отримав в лікарні ліки, що входять до національного реєстру.

Наразі програма доступна як на сайті, так і для Android в магазині додатків Google Play Market.

Читайте також: У МОЗ спростували міф про смертельну дозу алкоголю

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...