Мед Атлант

У Франківських маршрутках і тролейбусах запровадять безготівкову оплату проїзду

Сьогодні, 21 червня, в Івано-Франківську відбулись громадські обговорення щодо оплати проїзду у комунальному і приватному громадському транспорті. У комунальному електронний квиток має запрацювати з початку наступного року, приватникам дозволили запровадити нововведення з 2020-го року.

Пасажирський транспорт обладнають автоматизованими системами оплати проїзду. Система контролю стоятиме при вході у транспорт, а кошти списуватимуться з картки за рахунок валідації.

На наступному виконовчому комітеті планують ухвалити види електронних квитків, зокрема за пільгами, а також налагодити сервіси їх продажу.

Зараз посадовці продумують їх зовнішній вигляд. Дизайн обіцяють затвердити до 1 липня, після чого оголосити тендер на їх виготовлення. За попередніми підрахунками, система обійдеться міському бюджету в майже 1, 5 мільйона гривень.

Гроші пасажирів поступатимуть на єдиний електронний рахунок. Це дасть змогу проконтролювати надходження за проїзд.

Нововведення для тролейбусів КП “Електротранс” повинні запрацювати з 1 січня 2019-го року, а для всіх інших одиниць міського пасажирського транспорту, незалежно від форми власності, – 1 січня 2020-го року.

Відповідні зміни доручили внести до порядку надання послуг з перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті загального користування.

Читайте також: Франківські депутати затвердили місцеві податки і збори на території міста

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...