Мед Атлант

Ні забудові. Мешканці Пасічної перекрили вулицю і протестують. ФОТО

На Пасічній франківці борються із забудовником за клаптик зеленої зони.У червні вже виникали конфлікти. Люди зустрічалися з депутатом, потім  приходили на сесію  і наче отримали бажане від  влади. Проте сьогодні на скандальній земельній ділянці біля школи №24, де місцеві мешканці хотіли облаштувати сквер, будівельна компанія “Вертикаль” почала зводити паркан. Під вечір  мешканцям  терпець  увірвався: люди перекрили проїзд на вулиці Целевича.

Близько трьох десятків жителів прилеглих будинків перекрили дорогу на вулиці Целевича. Патрульна поліція охороняє безпеку  під час  мирного протесту. Поки  конфліктних ситуацій не виникало. Мешканці з плакатами в  руках крокують пішохідним переходом. Кажуть, не дадуть забудувати єдину зелену  зону.

Відтак, водіям слід об`їжджати цю ділянку, щоб  никнути заторів.

Нагадаємо, на сесії міський   голова Івано-Франківська Руслан Марцінків дав  доручення створити робочу групуОднак,  за словами громади, ніхто так і не приїжджав. Сьогодні, 3 липня, весь  день люди протестують. Додамо,  що до протестувальників навідався представник виконавчої служби. Каже, що будівельна компанія отримала дозвіл на будівельні роботи, а вже цього четверга на засіданні міського виконавчого комітету розглянуть питання мешканців.

ОНОВЛЕНО: станом на 19:45  дорогу мешканці розблокували 

Фото в чат-телеграм https://t.me/IF112

 

Як писало МІСТО, будівельна компанія “Вертикаль” має намір забудувати землю двома десятиповерхівками. Натомість, мешканці прилеглих будинків проти будівництва, хочуть бачити на спірній території сквер. Після буремних громадських обговорень, що відбулись   18  червня, що відбулись  з народним обранцем Андрієм Строїчем та представниками будівельної компанії “Вертикаль,  жителі району прийшли на сесію міської ради. Тоді мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав громаду  та ініціював створення робочої групи задля вирішення проблеми. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...