Мед Атлант

Жінка, яка проживає у Флоренції, допомогла сиротам з Прикарпаття. ФОТО

Жінка, яка проживає з сім`єю у Флоренції та родом з Бурштина, вкотре допомогла діткам в інтернаті. Юлія Петляк займається благодійністю на Прикарпатті незважаючи на відстань. Жінка сама сирота і  знає про нагальні потреби малечі.

Цього разу відвезла  допомогу в Рогатинську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат.  Про це написала Юлія Петляк у фейсбук.

У закладі цього року навчалося 106 діток, з наступного буде 80-86 діток. Дітки всі від 6 років 15 років. Жінка розповіла про інтернат і його потреби:

Зараз в інтернаті є 7 круглих сиріт, також є напівсироти та діти з неблагополучних сімей. Також є діти з синдромом Дауна, діти з аутизмом та дітки з неврівноваженим психологічним характером. Є також дітки, що приїжджають тільки сюди на навчання з понеділка по п`ятницю, або їздять кожного дня. Дуже шкода тих усіх діток і хотілось, щоб держава більше дбала  про них, бо вони у цьому не винні! Може і добре, що нікого не було з дітей, бо сльози були б горохом. На даний час дітки розташовані по сім‘ях і літніх таборах. Заклад поділений на дві частини – дівчата і хлопці окремо. Хлопчики займаються у вільний час у столярній майстерні різьбою по дереві, а дівчатка вчаться шити і кроїти на швейних машинах, а також вишивають.

Юлія Петляк подякувала директору закладу за старання для діток.  Каже, всюди чисто і прибрано, пофарбовано, без розбитих меблів чи дверей.  Жінка закликала займатися доброчинністю навіть у маленьких деталях. Також проінформувала, що закладу потрібні постіль, рушники, побутова хімія,  взуття для діток і канцелярія.

Вам тут будуть раді навіть якщо привезете пачку порошку, або просто завітаєте в гості, – написала пані Юлія.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...