Мед Атлант

П’ять хвилин зливи – і пекло робиться: франківка проти ковалів. ФОТО/ВІДЕО

Як викувати свій спокій? Олександра Гудима, яка мешкає в Івано-Франківську на вулиці Київській, уже кільканадцять років поспіль задумується над цим питанням, безрезультатно борючись зі своїми сусідами – підприємством, яке виготовляє ковані вироби.

Пилюка, сморід, жахливий звук… Як я уже натерпілася! 5 хвилин зливи – і тут пекло робиться. Знаєте, я деколи жартую, пропонуючи людям попробувати моїх вишень – ніхто не хоче! – Жаліється мешканка Івано-Франківська.

Жінка вважає, що Колективне підприємство “Гефест” здійснює свою діяльність, порушуючи передбачені законодавством норми, тож звернулася до депутатів Івано-Франківської міської ради, аби ті все з’ясували.

2 липня відбулось комісійне обстеження у складі представників відповідних служб (інспекції з благоустрою, управління з питань надзвичайних ситуацій, захисту прав споживачів та ін.), яким не випало нагоди поспілкуватися з директором установи: його на місці не було, а дочекатись так і не вдалося, натомість – поговорили з працівниками.

Коли тут було 30 ковалів, які все місто обкували, то все було добре? Так? А тепер всі пішли геть. Нас лишилося два пенсіонери, і виникли раптом проблеми, – обурився на такий візит працівник підприємства, який не захотів називати ні свого прізвища, ні імені.

Серед присутніх був і депутат міськради Андріан Волгін, який розповів журналістам МІСТА, що справа уже дійшла до суту, але депутати й досі не отримали від фірми жодних дозвільних документів.

Тут на око видно, що занадто високий паркан. Він має бути не вище двох метрів, більше того – на 1/3 прозорим. Бачимо, що відстань від помешкання Гудими до виробництва – лише кілька метрів, це просто неприпустимо! Як і фарбування металевих конструкцій на подвір’ї просто неба, – каже депутат.

В підсумку “Муніципальна інспекція з благоустрою” вручила працівникам підприємства припис з вимогою усунути порушення. Це має відбутися до 10 липня цього року, шляхом надання дозвільних документів або шляхом демонтажу. У випадку невиконання вищевказаних вимог, “Гефест” притягнуть до адміністративної відповідальності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...