Мед Атлант

Мешканці одного з франківських будинків об’єднуються в комітет

Жителі багатоквартирного будинку, що розташований на вулиці Військових Ветеранів в Івано-Франківську, об’єднуються в будинковий  комітет.

Рішення про реєстрацію органу самоорганізації населення “Будинковий комітет на вул. Військових ветеранів, 4” чиновники розгялнули сьогодні, 12 липня, на засіданні міського виконавчого комітету.

Так, керуючись законом України та розглянувши заяву ініціативної групи мешканців будинку, високопосадовці вирішили зареєструвати орган самоорганізації населення “Будинковий комітет на вул. Військових ветеранів, 4”.

Довідково: 

Будинковий комітет – це специфічний орган влади, який представляє інтереси всіх мешканців, які проживають в будинку, але не має повноважень управляти будинком, як ОСББ, а може лише контролювати якість житлово-комунальних послуг, а також виконувати деякі інші адміністративні функції. Будинковий комітет може бути як повноцінною юридичною особою, так і легалізованим шляхом повідомлення.

 Ініціювати створення ОСН можуть лише зборижителів за місцем проживання за умови, якщо у них взяло участь (було представлено) не менше половини жителів відповідної території, які мають право голосу, тобто жителі, які зареєстровані за відповідним місцем проживання, досягли 18-ти років і не визнані судом недієздатними.

Читайте також: На одній з вулиць Франківська встановили півсотні розумних ліхтарів

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...