Мед Атлант

Чергують навіть вночі: на Прикарпатті селяни другу добу блокують дорогу. ФОТО

Жителі села Довгий Войнилів Калуського району другу добу перекривають дорогу Калуш — Миколаїв, влаштувавши на блокпосту навіть нічне чергування.

Якщо вчора пропускали спецтранспорт і рейсові автобуси, то нині вдалися до крайніх методів, розповів у коментарі“Вікнам” староста села Довгий Войнилів Володимир Федьків.

Блокувальники від сьогодні не пропускають навіть легковий транспорт земляків — з “горішнього” кінця в “долішній”. Крім того, терплять незручності і пасажири. Про таку заборону водіїв попередили ще вчора, розповідає Володимир Федьків. Тому перевізники дійшли між собою згоди і пасажири пересідають з одного автобуса в інший, перейшовши пішки блокпост.

Більшість фур, яких вчора не пропустили жителі Довгого Войнилова, розверталися і поверталися на Калуш чи Львів. Проте сім великогабаритних вантажівок другу добу стоять біля блокпоста.

Шість вантажівок — в напрямку Калуша, одна — на Львів. Люди денервують. Один водій з Дніпра три доби в дорозі, люди пропонують йому відпочити і помитися, – каже староста села.

За словами Володимира Федьківа, до блокувальників приїжджав голова Верхнянської ОТГ Микола Філіпович, а з районної влади не було нікого. Сьогодні голова ОТГ має намір побувати в Службі автомобільних доріг та ОДА, щоб на завтра призначити зустріч з жителями Довгого Войнилова. Староста констатує:

Мені дуже шкода, бо люди доведені до відчаю і вимагають відремонтувати дорогу.

Три роки тому місцеві мешканці вже вимагали ремонту дорогу, перекривши трасу Калуші — Миколаїв. Тоді був облаштований блокпост, нічне чергування, а місцеві підприємці навіть взялися годувати учасників акції протесту бутербродами.

Читайте також: Поки зловмисник був у квартирі, власник міцно спав: у Франківську затримали крадіїв. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...