Мед Атлант

В Івано-Франківську створять Музей-кімнату Євгена Коновальця на однойменній вулиці

Завтра, 19 липня, о 13.00 керівникам Музею визвольної боротьби ім. С. Бандери подарують дві фотографії з похоронів Євгена Коновальця. За словами директора музею Ярослава Коретчука, світлини чудово доповнять експозицію, яку готують для  Музею-кімнати Євгена Коновальця, який незабаром відкриють в Івано-Франківську на однойменній вулиці.

Нове придбання для Музею-кімнати Євгена Коновальця. Фото 1958 р. до 20-ї річниці загибелі Євгена Коновальця в Роттердамі на цвинтарі Кросвейк члени ОУН несуть вінки. Унікальне фото, адже тоді провідники двох гілок ОУН – Степан Бандера та Андрій Мельник – були поряд. Залишилося викупити ще дві фото даної серії, тож відгукуйтесь”, – 2 липня написав у мережі Ярослав Коретчук.

Фото 1958 р. до 20-ї річниці загибелі Євгена Коновальця в Роттердамі на цвинтарі Кросвейк члени ОУН несуть вінки.

І чекати довго не довелось: громадський діяч, письменник та науковець  Ігор Макарук зголосився за власні кошти придбати для музею ті дві світлини, інформує МІСТО.

Зараз ми якраз вирішуємо питання, де буде розташований музей-кімната, шукаємо приміщення на вулиці Коновальця в Івано-Франківську. – Розповідає пан Ярослав.

В експозиції вже є чимало цікавого. Це унікальні фотографії, книги, нагороди, конверти, марки та листівки.

До прикладу, ось ця медаль, на аверсі якої Коновалець, а на реверсі, що унікально – УПА, випущена в Україні, і це не державний випуск. Тож крок за кроком працюю над тим, щоб музей був цікавим та багатим на цікавинки.” – Ділиться з читачами мережі керівник Музею визвольної боротьби.

 

 

 

 

Читайте також: Унікальна гра “Франківський пан” мандруватиме містами України. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...