Мед Атлант

Коломия створює ОТГ

Місто Коломия одним із перших серед міст обласного значення Івано-Франківщини створить об’єднану громаду з чотирма суміжними сільськими радами. Завдяки закону, який дозволяє містам обласного значення використовувати спрощену процедуру приєднання, цей процес активізувався.

Сьогодні, 19 липня, на сесії Коломийської міської ради буде розглядатись проект відповідного рішення. Перший етап, прийняття рішень про об’єднання у Коломийську громаду вже пройдено і самим містом Коломия, і чотирма сільськими радами сіл Шепарівці, Іванівці, Саджавка і Товмачик, інформує Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Це рішення Коломийської міської ради відкриє шлях до подачі повного пакету документів на отримання висновку Івано-Франківської облдержадміністрації, зазначає експерт з питань децентралізації Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with EuropeMaksym Chopey. Та опираючись на фінансові розрахунки запевняє, що у такому форматі майбутня Коломийська об’єднана громада буде фінансово спроможною і зможе якісно виконувати весь спектр повноважень.

У свою чергу, юрисконсульт ІФ ЦРМС Міша Івашків додає, що після отримання висновку Івано-Франківської облдержадміністрації на відповідність законам і Конституції України, фінальним кроком стане схвалення рішення про добровільне приєднання до територіальної громади міста Коломия усіма радами.

Читайте такожНа Івано-Франківщині сім районів та вісім ОТГ отримали шкільні автобуси. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...