Мед Атлант

Провал у мості та відсутність комунікацій: негода наробила лиха прикарпатцям

Негода кілька днів поспіль вирує Прикарпаттям. Проявляються перші наслідки проливних дощів: провали на мостах, зсуви дамб, розмиття берегів, а також перебої електрики та газопостачання.

Як писало МІСТО, внаслідок негоди частково розмило дамбу на річці Бистриця Надвірнянська, що поблизу села Угорники.  Вчора, 26 липня, там відбувся зсув дамби. Для її укріплення комунальники надали 5 тонн піску – 1 тисячу мішків та провели нагальні роботи. На місце пригоди також підвезуть великогабаритне каміння, інформують в Управлінні з питань цивільного захисту ОДА.

Крім цього, вода розмиває краї землі й на Калущині. Так, вчора до рятувальників звернулись з повідомленням про те, що у с. Добровляни ріка Лімниця руйнує берег. Тим часом, на мості через р. Луква, що протікає селом Росільна Богородчанського району, утворився провал розміром  80х10 см.

Помітні наслідки негоди й в обласному центрі Прикарпаття. На дачному масиві у мікрорайоні Опришівці, внаслідок підняття рівня води, розмило берег річки на відрізку орієнтовно 50 метрів.

До слова, напередодні в с. Фитьків Надвірнянського району внаслідок пошкодження підземної ділянки газопроводу високого тиску, що  прокладений по дну річки Бистриця-Надвірнянська, без газопостачання залишилось майже півсотні житлових будинків.

Читайте також: На фестивалі у Карпатах відгуляли традиційне “Гуцульське весілля”. ФОТОРЕПОРТАЖ 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...