Мед Атлант

У 2019 році вода для жителів Франківська подорожчає на 12-14%

У КП “Івано-Франківськводоекотехпром” сьогодні відбулись громадські слухання, що стосувались змін у тарифах на 2019 рік.

Слухання проводив директор комунального підприємства Роман Кімачук. Він повідомив, що згідно з постановою Кабміну кожне підприємство, яке надає послуги з водопостачання, має надати розрахунок тарифів на 2019 рік, пише видання “Курс“.

Зараз у КП “Івано-Франківськводоекотехпром” два тарифи:

– централізоване водопостачання – 7,02 грн/ м³; – централізоване водовідведення – 9,70 грн/м³;

– централізоване водопостачання (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 7,19 грн/ м³; – централізоване водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 9,91 грн/м³;

З нового року буде один тариф. “Івано-Франківськводоекотехпром” пропонує 7,70 грн – водопостачання та 8,93 грн – водовідведення. Тариф вказаний без ПДВ.

За словами Кімачука, з врахуванням ПДВ тариф на водопостачання складе 9,24 грн, а водовідведення – 10,71 грн. Фактично з нового року франківці платитимуть на 12-14% більше. За словами Романа Кімачука, 40% тарифу – це заробітна плата, 16% – електроенергія.

“Отже, основні причини підняття тарифу: зростання зарплати, збільшення тарифу на електроенергію та витратні матеріали”, – сказав Кімачук.

Цікаво, що до обговорення проект рішення про підвищення тарифу не публікувався. Саме обговорення провели не у будівлі міськради, як звично, а на околиці в приміщенні “Водоекотехпрому” на вул. Ботанічній: це обурило нечисленних франківців, які добралися на захід. Більшість із присутніх на обговоренні – працівники “Водоекотехпрому”.

Читайте також: Ціна на пальне зросте з серпня

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...