Мед Атлант

У Франківську вшанували нацгвардійців. ФОТО

Гвардійці відзначили 25-ту річницю з дня створення військової частини 1241. Урочисті заходи проходили у концертній залі муніципального центру дозвілля.

Участь у заходах взяли заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, завідувач сектору оборонної роботи апарату ОДА Мирослава Саманів, ветерани, представники громадських організацій, керівництво міста. За доброю традицією урочистості розпочалися з виконання Державного гімну, який заспівав кожен гвардієць.

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк вручив грамоти, подяки та заохочувальні відзнаки облдержадміністрації і обласної ради “За бойову звитягу” тим гвардійцям, які відзначилися під час проходження служби, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Розпочався бойовий шлях частини ще 6 серпня 1993 року. Впродовж всього часу вона змінювала свою назву та підпорядкування, незмінним залишився лише бойовий дух та жага до перемоги.

Військовослужбовці частини виконували завдання щодо охорони громадського порядку, конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних, у 2008, 2018 роках долучились до ліквідації наслідків негоди на Прикарпатті, з квітня 2014 беруть участь у боротьбі за незалежність України, а нині з честю виконують службово-бойові завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил. На базі військової частини 1241 проходять навчальні збори студенти, які навчаються за програмами офіцерів запасу на кафедрах військової підготовки, заходи військово-патріотичного виховання молоді.

За подвиги перед Батьківщиною велика кількість особового складу була нагороджена державними нагородами.

Серед них, лейтенант Віктор Редькин, нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня, (посмертно), навічно занесений до списку особового складу першої патрульної роти військової частини. В казармі йому встановлена меморіальна дошка.

З 1998 по 2003 роки очолював частину Герой України (посмертно), генерал-майор Сергій Кульчицький.

Читайте також: Доцент з Франківська пройшов стажування на острові Сардинія

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...