Мед Атлант

Українці розповіли про головні недоліки роботи за кордоном

На сьогоднішній день у соціальних мережах все частіше з’являються історії українців про невдалий досвід роботи за кордоном.

У заробітчан можливості для захисту своїх прав досить обмежені, пише видання “Знай.UA“.

І для того, щоб уберегти від помилок інших, заробітчани використовують усі доступні джерела передачі інформації. Приміром, вони самостійно знімають свої розповіді на телефони і викладають для загального перегляду в соцмережі. При цьому на відеозаписах українці відразу наводять приклади одкровень працівників.

Близько 1 години ночі ми заснули вчора. І сьогодні в 6 ранку підйом. В 6:45 ми вже виїжджаємо, і знову цілий день робота. Поспали 5:00 і знову на поле, працювати цілий день, – розповідає українець, який працює за кордоном.

Друзі, я вас трохи розчарую. Зніміть рожеві окуляри, – закликає інший громадянин України, добровільно повідомляючи в соціальній мережі про реальну ситуацію на заробітках у Польщі.

Крім того, можна в окремі блоки можна згрупувати повідомлення про невідповідні умови проживання, виплату зарплати та інші “сюрпризи”.

У свою чергу український адвокат Едуард Ковтун пояснює, що зазвичай так відбувається, тому що у трудових мігрантів можливості для захисту своїх прав досить обмежені.

По-перше, це нелегальне становище самого мігранта, що позбавляє його можливості звернутися у судові органи в тих країнах. По-друге, незнання мови, незнання менталітету позбавляє можливості розуміти, як захищати свої права, – підкреслив Едуард Ковтун.

Читайте також: За 9 місяців українські заробітчани перевели з Польщі на батьківщину 2,5 мільярди доларів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...