Мед Атлант

До громадського обговорення винесений проект нової редакції Українського правопису

Міністерство освіти і науки України винесло на громадське обговорення проект нової редакції Українського правопису.

Побажання, рекомендації щодо нової редакції Українського правопису може внести кожен. Відповідне оголошення опубліковано на сайті Міністертва освіти і науки України.

Українська національна комісія з питань правопису, склад якої затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 416, пропонує до уваги громадськості проект нової редакції Українського правопису, розроблений на фундаменті української правописної традиції з урахуванням новітніх мовних явищ, що набувають поширення в різних сферах суспільного, наукового та культурного життя. Правописна комісія виходила із розуміння того, що Український правопис, як правопис і будь-якої іншої мови, не може бути вичерпним; він кодифікує засадничі, найбільш поширені або спірні орфографічні положення. Правописна комісія розраховує на уважне прочитання, конструктивні пропозиції і доброзичливу критику всіх зацікавлених користувачів і знавців української мови”, – зазначено на сайті Міністерства.

Свої пропозиції просять надсилати до 15 вересня 2018 року за формою, розміщеною на сайті, на електронну адресу секретаря Української національної комісії з питань правопису Шевченко Лариси Леонідівни: e-mail: [email protected]

Зазначимо, що український правопис зазнавав змін неодноразово, останні були впроважені у 2012 році.

Головне фото ілюстративне.

З проектом правопису можна ознайомитися тут.

Читайте також: До 1 жовтня продовжено вступну кампанію до закладів профосвіти

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...