Мед Атлант

Найбільша проблема — це люди, — франківський поліцейський про ситуацію в місті

Поліцейський, учасник АТО Назар Кішак оприлюднив власний погляд на ситуацію довкола. У своєму блозі на фейсбук колишній військовий наголошує на проблемах, які є в українському суспільстві.
Далі – пряма мова автора.
Найбільша проблема нашого міста — це нестача екіпажів патрульної поліції, які б могли опрацьовувати всі виклики та таким чином контролювати місто на всі 100%.
Незважаючи на малу зарплатню та безперервний, ненормований робочий графік, люди розриваються на зміні, щоб забезпечити для всіх правопорядк та захист. Я вже промовчу про кримінальну поліцію, вони взагалі живуть на роботі майже без вихідних.
Дехто з патрульних обґрунтовує своє розчарування у роботі бюрократичними процедурами, які гальмують розгляд справ. Ті просто “зависають” в судах або буксуються на рівні слідчих і прокурорів.
І як завжди в нашому місті знаходяться виродки, бо по іншому їх не назвеш, які замість того, щоб подякувати за службу,
ходять по стопам. І лише чуєш дурні слова з їхніх вуст …
Люди, лікуйтесь або займіться чимось, бо коли до Вас приходить біда, то патрульні летять на всіх парах, щоб надати Вам допомогу, ризикуючи, в першу чергу, своїм життям за таку саму зарплатню, як у офіціанта будь-якого закладу.
Наша головна проблема – це люди. Бо всі хочуть в Європу, але нічого для цього не роблять, а чекають все від влади. А починати треба з себе.
Проблем з працевлаштуванням у Івано-Франківську немає, але молодь тільки чекає, що мама перешле парув євро з Італії чи Польщі, заробляючи їх важким трудом.
Якби я був студентом, не знаю, куди б я влаштувався. Хіба в якийсь нічний клуб охоронцем. Але тоді б я не бачив свого життя за цим клубом, не бачив свого навчання, бо так жив певний період часу.
Університети, коледжі, технікуми та училища – насправді нереально важко туди поступити, бо державна кількість місця дуже мала або їх зовсім немає, або потрібно заплатити суму, яку назвуть, і то якщо є знайомства.
Наступна проблема – всі ті люди, які мають великі статки. Це не проблема, що вони їх мають. Мають, та й добре. Але вони не бачать нікого крім себе.
А ще люди забувають, що у нас є драмтеатр, кінопалац, є багато закладів, де можна було б відпочити гуманно – провести свій час не тільки класно, а й з користю для свого розвитку.
Натомість ми починаємо сидіти Вконтакті, Твітері чи Фейсбуці, на роботі “залипати” в інтернеті. Люди забувають, що таке книжки, журнали і газети. А ще забувають, що таке українська мова. Але ж ми — УКРАЇНЦІ, нам потрібно міняти все і починати з себе.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...