Мед Атлант

Міністерство освіти пропонує нові вимоги вступу у ВНЗ

У Міністерстві освіти і науки України оприлюднили вимоги вступної кампанії 2019 року.

Інформацію щодо змін у вступній кампанії опубліковано на сайті Міністерства, де пропонують до громадського обговорення проект наказу «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань прийому на навчання до закладів вищої освіти».

Зауваження та пропозиції просимо до 19 вересня 2018 року просять надсилати за електронною адресою: [email protected]

Посилаючись на Українську правду, публікуємо основні зміни та нововведення:

Передбачається, що наступного року для вступу до вишів прийматимуть сертифікати ЗНО 2018 та 2019 років з усіх предметів. Подати також можна буде сертифікати ЗНО за 2017 рік, однак окрім оцінок з іноземних мов – англійської, французької, німецької та іспанської.

Щоб прибрати можливу корупційну складову під час творчих конкурсів, МОН пропонує проводити їх до основної сесії ЗНО, а саме: з 16 березня до 15 травня.

З наступного року запрацює механізм першочергового зарахування тих вступників у медичні та педагогічні виші, що захочуть працювати в селах.

На 2019-й закладено 150 мінімальних балів з першого та другого конкурсних предметів на спеціальності галузей знань “Право”, “Публічне управління та адміністрування” та  “Міжнародні відносини”, а також з другого та третього конкурсних предметів – на спеціальність “Фармація, промислова фармація”.

Для вступу в магістратуру буде збільшено перелік спеціальностей.

Для вступу на бакалавра на основі молодшого спеціаліста за спеціальністю “Економіка” та спеціальностями галузі знань “Управління та адміністрування” треба буде подавати сертифікат ЗНО з української мови та літератури.

Читайте також: Мінкульт назвав умову, за якої надасть Франківському театру статус “національного”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...