Мед Атлант

У Франківську податкова поліція провела обшук в магазині канцтоварів. ВІДЕО

Напередодні початку навчального року в магазині популярної мережі канцтоварів податкова поліція влаштувала обшук. Фіскальна служба підозрює франківських підприємців в ухилянні від сплати податків, натомість вони вважають візит податківців — рейдерською атакою.

Тетяна займається підприємництвом понад 20 років. Уже не вперше, розповідає, у пік продажів податківці навідуються у її магазин та перешкоджають бізнесу. За словами жінки, цьогоріч причина перевірки — товар, який вони замовили в Одесі. Він виявився не розмитненим. Однак, переконує, це проблема постачальника, йдеться у сюжеті ОТБ “Галичина”.

Натомість працівники податкової поліції відмовились від коментарів. До крамниці журналістів також не пустили. Юристи торгівельної фірми скаржаться, податківці розпочали перевірку без адвокатів підприємців.

На підприємців, пояснюють в управлінні фіскальної служби, відкрито кримінальне провадження. Їх підозрююють в ухилянні від сплати податків та порушенні трудового законодавтства. Щоб виявити докази, кажуть, податкова отримала дозвіл суду на обшук.

За такі дії, кажуть у податковій, карають штрафами, виправними роботами чи навіть обмеженням волі. Втім, перевірку лише розпочато і говорити про її результат — зарано.

Читайте також: Франківцям розповіли, де шукати підручники для школярів. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...