Мед Атлант

ТОП-5 місць у Галичі, які вражають. ФОТО

Сьогочасний Галич – гарне місце не лише для туризму, це перлина культурно-історична. Відчути дух столиці Галицько-Волинського князівства можна й тепер. Нижче подаємо інформацію про топ-5 місць у Галичі.

Сучасний Галич побудували на відстані 5 км від руїн давнього Галичу. 1367 року місто отримало магдебурзьке право. Тепер місто – відкрите до сучасних інновацій, проте тут і досі витає дух минулого.

8-9 вересня в Галичі відбудеться лицарський фестиваль, програму якого оприлюднили 29 серпня.

Фото: Катерина Байдужа

Національний заповідник “Давній Галич” створено 1994 року, тут розміщені цікаві історичні та культурні пам’ятки.

Перше, що рекомендуємо відвідати, – храм Святого Пантелеймона. Тут можна побачити написи ХІІІ-ХVІІ ст., один із яких датується ХІІІ ст., текст видряпаний на кам’яному блоці гострим предметом. Храм побудований у 1194 князем Романом Мстиславичем. Востаннє реставраційні роботи проходили тут в 1998 році. Зараз греко-католицький.

Цікавим є також курган, що знаходиться в урочищі Качків. За легендами, тут може бути похований засновник Галича. Під час розкопок тут було знайдено рештки спаленого човна-довбанки, спорядження знатного воїна – кинджал, вістря дротика і стріл, три сокири, тесло, позолоту від щита.

Мистецькою цінністю церкви Успіння Пресвятої Богородиці є західний портал з двома пілястрами та фронтоном, оздоблений різьбленою в камені композицією «Успіння Богородиці». Зверніть увагу також на іконостас Антона Манастирського та Крилоську Чудотворну Ікону Божої Матері.

Церква Різдва Христового знаходиться в центрі Галича. Коли збудована, невідомо. Є припущення, що колись на місці храму було язичницьке капище.

Цікавим для любителів історії та старовини є Галицький замок. Перші згадки про укріплену цитадель, попередницю замку, датуються 1114 роком. Як будете тут, обов’язково подивіться Шляхетську вежу та замкову каплицю.

 

Читайте також: У Галичі відбудеться лицарський фестиваль: стала відома програма

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...