Мед Атлант

На Прикарпаття надійдуть кошти для освіти

Уряд України прийняв розпорядження «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році». Рішення спричинив дефіцит коштів в освітній сфері та невиплата заробітньої платні педагогічним працівникам в ОТГ, районах та містах.

Як раніше інформувало МІСТО, на Прикарпатті освітянам не виплачують зарплати. 29 серпня, рогатинські освітяни перекрили дорогу, що з’єднує Франківськ та Львів, вимагаючи від влади виплатити борги по заробітній платі за два місяці. З’ясувалося, що рогатинським освітянам заборгували майже 10 мільйонів гривень.

Уряд України прийняв розпорядження «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році». Додатково до визначеного Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» обсягу освітньої субвенції кошти перерозподілено в івано-Франківську область у розмірі:

ОТГ с. Білоберізка ‒ 600 тис. грн., ОТГ м. Тлумач ‒ 1 900 тис. грн., смт. Більшівці ‒ 500 тис. грн., ОТГ с. Матеївці ‒ 300 тис. грн., ОТГ смт Войнилів  ‒ 400 тис. гривень.

Усього обсяг освітньої субвенції для окремих обʼєднаних територіальних громад та міст збільшено на 54 508,7 тис. гривень, інформує Асоціація міст України.

Читайте також: Рогатинським освітянам заборгували майже 10 мільйонів гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...