Мед Атлант

Очільник Франківська сподівається скоро відкрити школу у Хриплині, на яку чекають 30 років. ФОТО

Нова школа зможе прийняти 300 дітей, саме такою є нинішня потреба села. Зараз половина з них відвідує школи в місті, що незручно для учнів та їхніх батьків.

Про це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків написав на своїй сторінці у соцмережі.

Вона одноліток сільського голови Романа Соколика. Проте за 30 років довгобуду нової школи у Хриплині так і не склалось запрацювати. Але минулого року нам вдалось відновити будівництво загальноосвітнього закладу в приміському селі, – пише мер. – Якщо раніше нам вдалось відкрити новий садок в Хриплині й він уже полюбився найменшим мешканцям села, то школа залишилася великим сподіванням. Скоро нам вдасться втілити і цю мрію в життя!

Перший проект закладу з’явився ще в далекому 1987-му році. Тоді процес просувався кволо, адже не вистачало то коштів, то політичної волі, роботи заморозили. Аж в 2007 напрацювали новий проект, бо попередній вже не відповідав чинним вимогам.

Минулого року в селі за підтримки міської ради відновили будівництво. І вже цього року в березні розпочались активні роботи в новій Хриплинській школі. Наразі підрядник завершує роботи з мережами, штукатурення. Далі заплановано облаштування санвузлів, підлоги. Роботи фінансуються переважно з міського бюджету, проте село долучається.

Новий проект передбачає 9 повноцінних класів і спеціалізовані кабінети хімії, фізики та інші. Крім того запланована актова й спортивна зали. До слова, спортзала у новій школі буде єдиною в цілому Хриплині. Ще однією перевагою стане те, що після будівництва закладу в селі надаватиметься повна середня освіта – до 11 класу.

Читайте також: В Івано-Франківську запрацювала “Школа під відкритим небом”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...