Мед Атлант

На Івано-Франківщині побудують 26 сучасних медамбулаторій

На Прикарпатті збудують 26 сучасних медичних амбулаторій

Таку інформацію повідомив Lev Partskhaladze у Фейсбуку.

За його словами, у всіх областях затверджене фінансування будівництва нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості у 2018 році. У таких медамбулаторіях кожний громадянин зможе отримати кваліфіковану та якісну меддопомогу на місці, будуть необхідні сучасні умови, обладнання, включаючи телемедицину та транспорт.

На їх будівництво із держбюджету виділено майже 2,7 млрд грн субвенції на сільську медицину. Нагадаю, всього у субвенції передбачено 5 млрд грн. Кошти будуть також спрямовуватися на дооснащення та закупівлю автомобілів для існуючих амбулаторій, в яких за місцеві кошти була раніше проведена реконструкція чи капремонт. При цьому, оновлена будівля має відповідати необхідним вимогам до приміщення, мати проведені необхідні мережі, у тому числі, інтернет”, – зазначає Лев Парцхаладзе.

Сучасні медамбулаторії – це новий стандарт у наданні ПМД у сільській місцевості, доступна та якісна кваліфікована допомога, комфортні умови та сучасне обладнання. Головна мета проекту – боротьба із захворюваннями за 3-ма нозологіями: серцево-судинні, бронхіальна астма, цукровий діабет, указано в дописі.

Читайте також: Медикам Коломийщини виплатять зарплати

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...