Мед Атлант

На поминках було 60 людей, 18 – госпіталізовано: подробиці масового отруєння на Франківщині

МІСТО писало, що в Івано-Франківській області на поминках отруїлися 11 дорослих та 6 дітей.

11 вересня в селі Гвіздець Коломийського району на одному з обійсть проходив поминальний обід за померлим. На поминки прийшли 60 людей.

Наступного дня до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшла інформація, що в Коломийську інфекційну лікарню було госпіталізовано 8 людей, які напередодні були на цьому обіді. Вони скаржилися на нудоту, блювоту, діарею, підвищену температуру тіла, гострий біль у животі.

Про це МІСТУ розповів начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевський. 

За його словами, було створено оперативну бригаду, яка розпочала епідрозслідування.

Епідрозслідування проводили за місцем споживання продуктів харчування (на обійсті, де проходили поминки, – ред.), а також фахівці опитали хворих. Люди пов’язують появу отруєння з рядом продуктів: ковбаса, холодець, печінка смажена, салат “Олів’є”. Станом на сьогодні госпіталізовано 18 людей, з них 6 – діти. Зараз стан хворих середньої важкості і легкий, – зазначив Віталій Фіглевський. 

Та додав, що під час обстеження для лабораторних досліджень були відібрані матеріали з продуктів харчування, а також взято пробу води з криниці. На місці проведено дезінфекцію.

Наразі епідрозслідування триває. Джерело збудника інфекції та основна причина спалаху встановлюються.

Читайте такожОбережно, шаурма: споживслужба радить прикарпатцям, як вберегтися від отруєння

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...