Мед Атлант

З 278 до 400 мільйонів: у 2019 році кошти на дороги буде збільшено

Сьогодні, 14 вересня, о 10:00 відбулася прес-конференція голови облдержадміністрації Олега Гончарука.

Голова ОДА проінформував про стан та перерозподіл кошти на дороги, а також про скандальний інцидент з  блокуванням ОДА.

8 перекриттів доріг було в Івано-Франківській області. Люди в очікуванні реального покращення життя. Дорога Яблунів-Делятин була дорогою державного значення. Укравтодор та частина депутатів прийняли рішення сприямувати суму 240 млн, щоб збудувати дорогу. На жаль, фінансування у кінці року не відбулося. У 2018 р. прийняли “Закон про державний фонд” і дорога Яблунів-Делятин стала дорогою місцевого значення” – зазначив Олег Гончарук.

Голова ОДА зазначив, що комусь захотілося, аби область була войовничою, радикальною. Проте для Олега Гончарука важливо, аби в області все було спокійно і мирно. Голова ОДА не вчиняє дій без погодження Президента України. Ремонт доріг у діляці Яблунів-Делятин – середній поточний ремонт, тому відбувається з погодженням “Укравтодору”.

За словами Олега Гончарука, 278 до 400 млн – очікувана сума з дорожнього фонду на 2019 рік, здійснять ремонт доріг місцевого значення, поточний ремонт доріг, ремонт доріг, які з’єднують районні центри. Сума буде розподілена рівномірно на всі райони у залежності від стану та протяжності доріг. У 2020 році кошти будуть збільшені до 600 мільйонів.

Щодо дороги Яблунів-Делятин голова ОДА зазначив, що 20 млн – це не додаткові гроші, вони могли бути використані на інші ділянки доріг, проте цього не сталося. Це недопрацювання, якого не буде наступного року.

Якщо я б не видав розпорядження, цей тендер був би недійсний. Ми відкрили можливість, що на початку року гроші будуть спрямовані на фінансуванні дороги “Яблунів-Делятин”.

Також робитимуть дорогу в Болехові.

Фінансовий ресурс вичерпаний в дорожньому фонді. Ми готові дати роз’яснення про кожний населений пункт. Я даю слово, що не буде такого, як у 2018 році, що люди будуть чекати на ремонт дороги”, – пообіцяв Олег Гончарук.

Нагадуємо, що 10 вересня, жителі Делятина приїхали в обласну держадміністрацію з вимогою виділити додаткові кошти на ремонт дороги у однойменному населеному пункті Делятин-Яблунів, яку перекривали у червні цього року.

Як результаті Олег Гончарук поїхав у Київ та 13 вересня запевнив активістів, що гроші на дорогу буде виділено.

Читайте також: У Франківську заступника голови ОДА заблокували в кабінеті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...