Мед Атлант

Гімназію на Калущині перейменують на честь історика Ігоря Андрухіва

Гімназія у селі Перевозець на Калущині носитиме ім’я історика Ігоря Андрухіва.

Теперішня гімназія у селі Перевозець на Калущині до недавнього часу  діяла школа І-ІІ ступенів, а у січні 2018 року її було перейменовано на гімназію. Зараз там навчаються 126 учнів.

Сьогодні, 18 вересня, гімназії присвоїли ім’я історика, науковця та провоохоронця Ігоря Андрухіва, який народився в цьому селі та провів тут дитинство.

Про рідну школу Ігор Андрухів постійно піклувався, там зберігаються книги, подаровані ним.

На фасаді гімназії урочисто відкрили та освятили дошку Ігорю Андрухіву.

Детальніше в сюжеті “Канал 402”:

Довідка.

Народився 4 січня 1957 року в с. Перевозець Калуського району Івано-Франківської (тоді Станіславської) області. У 1984 р. закінчив історичний факультет.

У 1997 році захистив кандидатську дисертацію на тему: «Виховна діяльність українських молодіжних товариств Галичини: 1894—1939 роки». У 2006 році захистив докторську дисертацію зі спеціальності 07.00.01 — Історія України, дисертація на тему: «Політика Радянської влади у сфері релігії та конфесійне життя на Прикарпатті в 40-80-х роках XX ст.: історико-правовий аналіз» та отримав науковий ступінь «доктор історичних наук». У 2005 році Андрухіву І. О. присвоєно вчене звання «доцента кафедри соціальних дисциплін», а у 2011 році — «професора кафедри теорії та історії держави і права».

Ігорем Андрухівом було створено наукову школу з дослідження історії діяльності правоохоронним органів на Прикарпатті та вперше на основі раніше засекречених архівних матеріалів правоохоронних органів досліджено репресій періоду Другої світової війни на території Західної України. А десятки книг Ігоря Олексійовича неодноразово були удостоєні нагород та номінацій.

Життя Ігоря Андрухіва обірвалося сім років тому.

Читайте також: У Франківську встановлять пам’ятну дошку, присвячену учаснику АТО Андрію Витвицькому

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...