Мед Атлант

Неправильно та недолуго: облрада проти знищення лісової галузі

Івано-Франківська обласна рада ухвалила звернення до Уряду України щодо вжиття невідкладних заходів для недопущення знищення лісогосподарської та деревообробної галузей

Рішення прийняли 21 вересня на сесії Івано-Франківської обласної ради.

15 серпня 2018 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств”, за яким податок на лісові землі розподілено на земельний податок та рентну плату. При цьому розмір ставки податку на землю встановлюються органами місцевого самоврядування, територіальними громадами в межах 5% від нормативногрошової оцінки цих земель.

Депутати облради закцентували на важливості порушеного питання, його слід розглядати на державному рівні, оскільки прийняття закону бути мати погані наслідки.

Ольга Галабала вказала на те, що зміни доведення лісггоспу з метою подальшої приватизації. Податки лісгоспів перевищуватимуть до ходи в три рази.

Депутат внесла пропозицію забезпечити справедливий розподіл ренти і встановити справедливий податок, цю пропозицію депутати прийняли.

Василь Попович зауважив, що це питання  політичне, Закон має на меті знищити та привести до банкрутування лісових господарств.

Андій Мироняк назвав такий Закон неправильним і недолугим, бо доходи і податки лісгоспів – неспівмірні.

Депутати також зазначали, що лісові землі не можна прирівнювати до сільськогосподарських угідь, адже стиглу деревину заготовляють раз в 80-100 років, а не щорічно.

Читайте також: У школах Прикарпаття розпочинатимуть тиждень з молитви

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...