Мед Атлант

Засуджено прикарпатця, який в кабінеті пропонував хабар майору поліції

Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження про надання неправомірної вигоди службовій особі і призначив покарання винуватому.

Покарання інкриміноване за частиною першою ст. 369 Кримінального кодексу України, у вигляді штрафу – 8500 гривень, а також стягнення в дохід держави – 1144 гривень витрат за проведення експертизи. Про це інформує прес-служба Коломийського міськрайонного суду.

Обвинувачений – 1990 року народження, уродженець та житель села Річка, Косівського району. Чоловік раніше не судимий, інвалід третьої групи.

Сама ж подія сталася 7 лютого 2018 року в приміщенні службового кабінету Коломийського відділу поліції. Відповідно до матеріалів досудового розслідування, обвинувачений знаючи, що начальник сектору реагування патрульної поліції є службовою особою, надав останньому неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США. А  все тому, що  хотів повернути автомобіль марки Ford Maveri, який 6 лютого 2018 року був вилучений у зв’язку із перевіркою законності перебування на митній території України.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України, як надання неправомірної вигоди службовій особі. У процесі судового розгляду обвинувачений визнав свою вину повністю та активно сприяв розкриттю злочину. На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.

Нагадаємо, днями стало відоме прізвище франківського патрульного, якого підозрюють у вимаганні хабара.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...