Мед Атлант

У Франківську хочуть відкрити музей присвячений Євгену Коновальцю

Представники націоналістичних організацій звернулись до мерії з пропозицією створити в Івано-Франківську кімнату-музей імені Євгена Коновальця.

Ініціатором створення музею став історик Ярослав Коретчук. Він зазначив, що ідея кімнати-музею одумувалась більше двох років.

Шукали приміщення саме на однойменній вулиці. Тоді ж, запропонували невелику будівлю за адресою Коновальця, 126. Будиночок перебуває у комунальній власності, але потребує капітального ремонту.

З проханням провести належні ремонтні роботи у цьому приміщенні ми звернулись до міського голова Івано-Франківська Руслана Марцінківа ще три місяці тому, втім безрезультатно. Роботи досі не розпочали і не зрозуміло, що вирішили, адже на звернення мені не відповіли. А тим часом вже маємо понад сотню зібраних експонатів. Відкриття музею-кімнати Євгена Коновальця було б значним кроком у збережені пам’яті про цю видатну постать. Слід наголосити, що це буде другий музей Коновальця в світі, – підкреслює Ярослав Коретчук.

Але у мерії запевняють, що звернення активістів не ігнорували та відповіли його ініціатору – Миколі Сулятицькому. Як доказ, продемонстрували відповідь, підписану заступником міського голови Миколою Вітенко. Ремонтні роботи має провести управління капітального будівництва. Втім, як наголошує начальник УКБ Роман Галіпчак, ремонт зможуть розпочати тільки після того, як фінуправління знайде гроші, а депутати це затвердять на сесії міськради. Про це повідомляє Бліц-інфо.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...