Мед Атлант

Деталі конфлікту біля Домініканського монастиря на Богородчанщині

Сьогодні, о 14:15 до поліції надійшло повідомлення від жителя смт. Богородчани на лінію «102» про те, що невідомі особи намагаються захопити Митрополичі палати, приміщень церкви Московського патріархату.

Для з’ясування конфліктної ситуації на місце події виїхали працівники груп реагування патрульної поліції.

Встановлено, що причиною конфлікту є передача комісією Богородчанської районної ради та адміністрації майнового комплексу пам’ятки архітектури – Митрополичних палат (духівництва і келій) Домініканського монастиря, що по вулиці Шевченка на баланс музичній школі, проти такого рішення виступив представник УПЦ Московського патріархату, який звернувся з повідомленням до поліції.

На цей час на місці події працюють правоохоронці. Відомості за цим фактом поліцією зареєстровані у встановленому порядку та проводиться перевірка.

Наразі інших причин конфлікту в тому числі на міжконфесійному грунті не встановлено.
Жодної протизаконної дії щодо культової споруди не здійснювалось.
Внаслідок суперечки з приводу отримання тілесних ушкоджень за медичною допомогою звернулися двоє місцевих жителів. Одному з них діагностовано забій м’яких тканин надбрівної ділянки голови, іншому – розтяжка зв’язок ліктьового суглобу та забійну ссадину ока.

Голова Богородчанської РДА Франко Єжак каже, що інформація про ніби-то протистояння вірян на Богородчанщині не відповідає дійсності і є спробою дестабілізувати ситуацію в районі.

Вказана інформація абсолютно не відповідає дійсності, ситуація на місці спокійна, фізичного протистояння немає. – наголосив посадовець.  – Це чергова інформаційна атака російських спецслужб, намагання дестабілізувати ситуацію, використовуючи релігійні почуття людей, – каже чиновник.
Як повідомив голова райдержадміністрації, йде мова про приміщення, суміжні з будівлею храму, які знаходяться на балансі районної ради і були передані в тимчасове користування церковній громаді.
Сьогодні є потреба використовувати вказані приміщення для потреб місцевої музичної школи, як це і було раніше. Тому на черговій сесії районної ради депутатами одностайно було прийняте відповідне  рішення щодо подальшого використання цього приміщення, – зазначив Франко Єжак.

Читайте також: Богородчанська музична школа відстояла нові приміщення

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...