Мед Атлант

До Франківська завітали творці фільму “Шляхетні волоцюги”

Сьогодні в Івано-Франківську відбулась зустріч з творцями фільму “Шляхетні волоцюги”. До міста завітав його продюсер Дмитро Кравченко та виконавець головної ролі Юрій Хвостенко. Головний режисер фільму Олександр Березань з певних причин не зміг приїхати на зустріч.

Прем’єрний показ фільму розпочали безпосередньо зі Львова де й знімали всю стрічку. Франківськ став третім містом, в якому відбулась презентація стрічки. Бюджет кіно склав 37 мільйонів гривень. Всього трохи менше половини цієї суми виділила держава. Режисер зізнається, що під час створення фільму виникало багато негараздів, які розпочалися ще з моменту отримання дозволу.

Для зйомки стрічки нам було необхідно перекрити декілка центральних вулиць міста і загалом для того, щоб знімати фільм у Львові, нам було потрібно отримати дозвіл. Лист зі зверненням керівництво міста розглядало аж з квітня. Дозвіл на зйомку надійшов до нас аж в серпня місяці, – ділиться режисер.

Також казусні ситуації виникали через національність самого режисера. На початку зйомки хтось пустив чутки, що він білоруської національності. Коли ж це питання було вирішено і підтверджено, що Олександ Березань є українцем, виникла нова хвиля обурення через те, що він з Донецька. Багато людей скаржились, що донетчанин не може знімати фільм про Львів.

Я намагався всі ситуації пов’язані зі зйомкою перебрати на себе. Не хотів, щоб це якось впливало на робочий процес, – каже Дмитро Кравченко.

Цей фільм може стати візиткою Львова, адже в ньому показано його історичні пам’ятки, центрльні вулиці та архітектуру. Режисер розповідає, що на початку зйомки їх не прийняли з відкритими обіймами, але вони всяко старалися пояснити, що вони знімають фільм про Львів. Не про Прагу чи Польщу у Львові, а про самий Львів.

Творці фільму також планують, що стічка стане відомою не тільки на Україні, але й за її межами. В перспективі розвитку розглядається дубляж фільму для інших країн. Але насамперед очікується реакція на стрічку в рідній Україні.

Люди звикли, що українські фільми не є якісними. Якщо перед ними стоїть вибір між українським і закорднонним фільмом – вони виберуть закордонний. Ми сподіваємось що в нашому випадку спрацює принцип “сарафанного радіо”. Українці мають зрозуміти та побачити, що і в Україні також є фільми хорошої якості, які хочеться дивитися, – розповів Дмитро Кравченко.

Читайте також: До Франківська приїдуть творці фільму “Шляхетні Волоцюги”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...