Мед Атлант

Велика честь жити в такому місті: Івано-Франківськ отримав нагороду ПАРЄ

Сьогодні, 28 вересня, в Івано-Франківському музично-драматичному театрі ім. І. Франка відбулось урочисте вручення найвищої нагороди Парламентської Асамблеї Ради Європи –”Приз Європи”.  

Церемонію розпочали з Гімну України та Гімну Європейського союзу, після цього до уваги глядачів був  представлений ролик про Івано-Франківськ.

На вручені нагороди були присутні делегації з  дев’яти міст-побратимів.

Івано-Франківськ – друге місто після Харкова, яке отримало цю нагороду.

Ця відзнака свідчить про те, що Європа бачить, як ми розвиваємось. У нас велика кількість проблем, але європейці враховують, як співпрацюють наші університети, громадські організації, органи місцевої влади з партнерськими містами та багато іншого, – зазначив мер міста Руслан Марцінків.

Крім почесного призу ПАРЄ, мер отримав грамоту, медаль та чек на 20 тисяч євро для поїздки талановитої молоді до Європи.

Яак Медісон, офіційний представник Ради Європи зауважив, що місто отримало цю нагороду ще 24 квітня. Тоді суперниками Івано-Франківська на фінальному етапі конкурсу були міста Бамберг і Мюнстер (Німеччина), Червія (Італія), Іссі-ле-Муліно (Франція) та місто Сопот (Польща).

Приз Європи – почесна нагорода, яка призначається для того міста, яке найактивніше просуває європейські ідеї. Івано-Франківськ підтримує партнерство з 24 європейськими містами, а тамтешні університети тісно співпрацюють із багатьма іншими навчальними закладами Європи. До того ж, щорічно в місті відбувається чимало заходів із нагоди Дня Європи, – сказав Яак Медісон.

Читайте також: Івано-Франківськ отримав найвищу нагороду Ради Європи

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...