Мед Атлант

Як у фільмі жахів: в Івано-Франківську презентували книгу про життя цивільних у війні на Донбасі

28 вересня у Франківську відбулася презентація звітів  “Жити всупереч: проблеми цивільного населення під час війни на Донбасі”

Презентація відбулася у рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу».

Проект зреалізовано завдяки громадським організаціям Kurve Wustrow (Німеччина), “Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Україна)” та Коаліції “Справедливість заради миру на Донбасі” за підтримки Федерального уряду Німеччини.

Збірка публіцистичних звітів “Жити всупереч: проблеми цивільного населення під час війни на Донбасі” містить описи різних ситуацій і проблем, з якими стикається цивільне населення від початку воєнних дій на сході країни. Серед них неодноразове порушення прав людини, проблеми медичного забезпечення, злочинна діяльність групи швидкого реагування «Бетмен», яка катувала людей та викидала вбитих просто на вулиці.

Авторами кожного розділу є представники різних 17 громадських організацій, які входять у Правозахисну Коаліцію “Справедливість заради миру на Донбасі”. Коаліція працює з 2014 року.

Книгу звітів презентували: Євгенія Бардяк – співавторка звіту, ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” (Івано-Франківськ), Сімон Шлегель – редактор, ГО “Східноукраїнський центр громадських ініціатив” (Київ), Антон Удовенко – керівник проекту, ГО “Східноукраїнський центр громадських ініціатив” (Київ).

Завдання збірки – документування злочинів й фіксування їх для того, щоб винні були покарані. Щоб інформація про скоєне доходила до широких мас та було відомо, які страждання переживають цивільні на сході. Ми опитували людей з Прикарпаття, а також і з інших територій”, – зазначає Євгенія Бардяк, співавторка звіту.

Для того, щоб повідомити пережите, представники Коаліції пропонують звернутися на сайт Коаліції та заповнити спеціальну форму. Інфомацію про злочинні справи уже передано до Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Мовчання вбиває: під ОДА відбулась акція солідарності

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...