Мед Атлант

Вже завтра стартує відкриття вісімдесятого ювілейного сезону Франківського драмтеатру

У Івано-Франківському драмтеатрі розпочинається вісімдесятий ювілейний сезон. Відкриття відбудеться 2 жовтня о шостій годині виставою “Солодка Даруся” (драма за мотивами однойменного роману Марії Матіос)

Театр – це перш за все глядацький зал і його реакція. Театральних діячів об’єднує те, що вони акцентують на тому, щоб кожен глядач міг задати собі питання і самостійно знайти відповідь на нього, – висловив таку цікаву думку Павло Ар’є.

Автор зауважує, що Київ, Львів та Івано-Франківськ – три великі осередки театрального мистецтва в Україні. Зазначає, що театр мертвий без глядача.

Деякі факти про прийдешній театральний сезон: перша велика прем’єра відбудеться у листопаді – це буде мюзикл “Гуцулка Ксеня”, співпраця з молодими режисерами, оновлений творчий склад, до якого увійшли п’ятеро молодих акторів та новий балетмейстер театру Дмитро Лека. Також відбудеться вихід у фінал Першого Всеукраїнського театрального фестивалю – премія ГРА (неоОпера-жах “Hamlet”).

Павло Ар’є нагадує, що в театр йдуть рефлексувати та змінюватись. Він швидко реагує на сучасність й висвітлює серйозні та незручні теми.

 

Читайте також: У Франківськ завітав письменник Павло Ар’є

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...