Мед Атлант

На Прикарпатті поки що немає радарів, які фіксуватимуть перевищення швидкості

У патрульній поліції Івано-Франківській області наразі немає інформації про час надходження  радарів.

Наприкінці осені у патрульній поліції Івано-Франківської області очікували на лазерні вимірювачі швидкості TruCAM, призначені для фіксації порушень правил дорожнього руху, зокрема перевищення швидкості.

Про це повідомляв директор Департаменту МВС Артем Шевченко, пише Українська правда. Лазерні вимірювачі швидкості також оснащені режимом відеофіксації. Нагадаємо, що МВС почало закупівлю таких приладів у 2009 році. Початок фіксації порушення можливий на відстані до 1200 метрів. При перевищенні транспортним засобом швидкості автоматично робиться фотознімок з відстані близько 70 метрів з фіксацією швидкості, відстані, дати, часу і координат.

Речник патрульної поліції Івано-Франківської області Микола Гурак повідомив МІСТО про те, що наразі радарів патрульна поліція не отримала.

Нагадуємо, що з метою покращення ситуації, урядом затверджено стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. Одним із напрямів якої є зменшення швидкості в населених пунктах до п’ятдесяти кілометрів на годину. Може збільшитись розмір штрафу за водіння без пристебнутого паска безпеки. Відповідний законопроект найближчим часом планують розглянути у Верховній Раді. Наразі розмір штрафу складає 51 грн., після прийняття законопроекту він збільшиться у 17 разів, тобто становитиме 867 гривень.

 

Також читайте: У Коломиї загинув мотоцикліст: поліція просить допомогти встановити особу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...