Мед Атлант

Брама у фентезі відчинена: у ПНУ провели наукову конференцію

У рамках фестивалю “Брама” відбулася наукова конференція “Брами та ключі світу фентезі: як (не)читати та як (не)розуміти?”.

На конференції виступали запрошені гості та викладачі, дисертанти ПНУ ім. Стефаника.

За словами координаторки конференції, професорки Ольги Деркачової, зараз у науці надають перевагу науково-популярному викладу, бо прийшов такий час, що науковцям потрібно бути ближчими до людей. Вченим слід виходити за межі наукової тусівки й стати ближчими до читачів. Тому така конференція є цікавою для широкого кола читачів, поціновувачів фентезі.

На конференції Олеся Стужук, кандидатка філологічниї наук та наукова співробітниця відділу української літератури Національної академії наук України розповідала про робінзонаду як різновид попаданської фантастики.

Сергій Легеза виступив з доповіддю “Стімпанк як соціальний інструмент: неімперські варіації “імперського” тексту”. Хороб Соломія розкрила власну систему символістських концептів у романі  Марини та Сергія Дяченків “Дика енергія”.

Про “Готичну парадигму як іманентну основу жанру фентезі” розповіла Гросевич Ірина, Дибовська Олеся познайомилася із картографією сучасної літературної казки, а Софія Сіренко розказала, як варто читати трилогію Р. Ріггза “Дім дивних дітей”.

Читайте також: У Франківську провели захопливий квест для знавців міста

Відео з відкриття тут

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...