Мед Атлант

Франківськ зробив крок до статусу велостолиці: у місті розпочався велофорум

Сьогодні, 5 жовтня, на Промприладі відбувся брифінг щодо проведення 10 Міжнародного велофоруму.

5-7 жовтня в Івано-Франківську проходить 10 Міжнародний велофорум. За означенням оганізаторів, це найбільша велоподія України.

У межах події відбуваються дискусії, сесії, воркшопи, де обговорюватимуться важливі для містян проблеми – розвиток велоінфраструктури. На заході виступатимуть спікери Данії, Білорусі, Німеччині, Словаччини.

Мета заходу – відзначити найкращі українські практики щодо велотранспорту. Велотранспорт – важлива складова частина інфрастуктури”, – Анастасія Макаренко, виконавча директорка Асоціації Велосипедистів Києва.

Спікер з Данії, представник Асоціації велосипедистів Данії, вважає, що велосипедний транспорт – корисно для людсьва загалом, а також це хороша можливість реалізувати бізнес-проекти.

Михайло Смушак, директор департементу житлової, комунальної політики та благоустрою, зазначив що в місті велоспорт розвивається комплексно, попри те, що багато років велотранпорт не розвивався.

Володимир Радевич, керівник програми “Стала мобільність” підкреслив, що велоформу стосується мобільності, транспорту та  мотивації міст україни розвивати велотранспорт.

Читайте також: Тисменицьку браму в Івано-Франківську музеєфікують

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...