Мед Атлант

Обкладинку книги створив за п’ять хвилин у фотошопі: Андрій Степура та ораторство по-українськи

Сьогодні, 5 жовтня, у Книгарні “Є” відбулась презентація книги Андрія Степури “WOW виступ по-українськи”. Нагадаємо, що Андрій – підприємець, засновник школи ораторського мистецтва “Майтерня Лева” та НЛП-практик.

Автор ділиться, що задум книги з’явився три роки тому. Зізнається, що аналізував організацію письменницького часу відомих класиків і основним завданням є сам нарис та висвітлення основної ідеї. Писав “запоями”, що й характерно для творчих людей. Таємно від видавництва змінив дизайн книги, бо їх макет нагадував університетський підручник. Не притримувався визначеного літературного жанру, то ж можна говорити про еклектику стилів.

Книг з цієї теми безліч, але україномовних мало. У книзі є QR-коди і вже на сайті можна переглянути професійні фішки окремих ораторів. Наводиться аналіз виступів українських спікерів.  Сучасні тенденції  публічних виступів – боротьба за увагу, розважання публіки, гумор, використання слів іншомовного походження та вплив метафорів на нервову систему слухачів. Вважає, що кожен професіонал будь-якої сфери має бути оратором і навіть лекції з фізики можна перетворити на аншлаг (як це робив Річард Фейнман, який отримав Нобелівську премію).

Роль публічних виступів та збільшення блогерів – це взаємопов’язані величини. Ораторам легше продавати зі сцени, а їх публіка перевищує кількість читачів деяких періодичних видань. Зростає кількість інтернаціональних виступів, але через переклад втрачається певна кількість інформації. Автор зазначає, що знання англійської – необхідність у сучасному світі.

Автор прагне рухатись далі і планує написати книгу, де буде багато гумору. Має вагання чи візьмуться за це українські видання, які орієнтовані на матеріальну сторону. Обіцяє знайти кошти та зустрітись знову із своїми читачами.

Читайте також: Юні баяністи з Прикарпаття отримали нагороду в міжнародному конкурсі в Італії

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...