Мед Атлант

Кір атакує Прикарпаття: Захворіло вже 3 029 людей

Франківщина зайняла третє місце по рівню захворюваності на кір, другою за чисельністю хворих є Закарпатська область, а спалах епідемії прослідковується у Львівській області.

На Прикарпатті на кір захворіло 3 029 людей. Серед них 858 дорослих та 2 171 дитина.

Ризик захворіти залишається високим – це пов’язано зі спільним перебуванням дітей у школах та дитячих садочках. Тому дуже важливо, щоб діти були вчасно щеплені за Календарем профілактичних щеплень. Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки. Міністерство освіти і науки України та Міністерство охорони здоров’я України в спільному офіційному листі нагадали головам обласних рад про існуючі норми закону (стаття 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб).

По Україні з початку року від ускладнень кору померло чотирнадцять людей: десятеро дітей і четверо дорослих.

Міністерство охорони здоров’я ще раз нагадує, що кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до летальних випадків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація. Діти та дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Нагадуємо батькам: якщо вашій дитині скоро виповниться один або шість років, їй необхідно зробити щеплення відповідно до календаря. Якщо ж дитина пропустила першу чи другу дози вакцини за графіком, або ви не пам’ятаєте, коли і які щеплення робили, зверніться до медичного закладу. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 рків.

Головне фото ілюстративне

Читайте також: У молодшого сина Віктора Павліка рак: артист просить про допомогу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...