Мед Атлант

Економіка має працювати не в олігархічних інтересах, – голова Івано-Франківської облради

Сьогодні, 12 жовтня, у Франківську відбулась VIII Всеукраїнська наукова конференція “Економічний націоналізм”.

Питання розглядались у розрізі теми “Ідеологія українського націоналізму на сучасному етапі розбудови Української держави”, обговорили “слабкі місця” економіки України.

Тема конференції має системний характер. Проходить з 2006 року. Охоплені всі області України, за вийняток Рівненької та Кропивницького. Є багато іноземних колег. Ця тема є актуальною для суспільства: економічний націоналізм – поняття наукове, а не політична, – розповідає голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Економіка має працювати не в олігархічних інтересах, Україна не має бути сировинним додатком. Конференція – це перший дискусійний майданчик в Україні з таких стратегічно важливих питань.

Досліджуємо стан економіки на основі макропоказників: ВВП, рівень зайнятості. Рятувати економіку мають націоналісти. Кордони нації не співпадають з кордонами держави. Потрібно впроваджувати стратегію економічного націоналізму. Туреччина, Фінляндія та Ісландія мають багато спільного з Україною: йшли від стадії економічного колоніалізму до економічного націоналізму, – висловлює думку голова.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...