Мед Атлант

На Прикарпатті зросла кількість офіційно працевлаштованих громадян

За 10 днів жовтня роботодавці вже подали більше 6,5 тисяч повідомлень про прийняття працівників на роботу, а підприємцями зареєструвались 927 осіб.

Як свідчить статистика, у серпні  до органів ДФС надійшло 8,8 тисяч повідомлень про прийняття працівників на роботу, у вересні їх кількість збільшилась і склала – 9,8 тисяч, а за 10 днів жовтня роботодавці вже подали більше 6,5 тисяч таких повідомлень.

Крім того, відбулось пожвавлення бізнесової активності суб’єктів господарювання Прикарпаття.

Наприклад, якщо у серпні 2018 року зареєстровано 625 нових підприємців, у вересні їх кількість збільшилась і склала – 723 особи, то за 10 днів жовтня п.р. здійснено державну реєстрацію 927 фізичних осіб-підприємців.

Нагадуємо, що Державна фіскальнм служба України, Державна служба України з питань праці та Національна поліція України проводить заходи, які спрямовані на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками передбачено розпорядженням Уряду від 5 вересня 2018 року № 649 „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”.

Читайте також: За кожного нелегального працівника роботодавець платитиме 112 тисяч гривень штрафу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...