Мед Атлант

На Прикарпатті перевірили продукти харчування в школах та дитсадках

Для реалізації регіональної цільової програми “Дітям Прикарпаття – якісне харчування” спеціалісти Дерпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели відбір харчових продуктів у школах та дитячих закладах. Взяли проби і виконали лабораторні дослідження.

На території Івано-Франківської області функціонує 669 шкіл та 295 дошкільних дитячих закладів, де організовано харчування дітей. Мають змогу харчуватися біля 400 тисяч дітей. Організацію харчування забезпечують 455 операторів ринку харчових продуктів.

На виконання регіональної цільової програми « Дітям Прикарпаття –якісне харчування» спеціалістами Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено відбір проб харчових продуктів в школах і дитячих закладах області із наступним проведенням лабораторних досліджень.

Ознайомитись з результатами досліджень та виявлених відхиленнях можна на офіційному сайті Головного управління Дерпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Відповідно до отриманих результатів лабораторних досліджень  спеціалістами Держпродспоживслужби в області проведено ряд заходів щодо припинення вживання та постачання невідповідних харчових продуктів, а саме:

  • заборонено використання залишків продукції;
  • проінформовано про результати лаборатовних досліджень керівників закладів освіти, відповідальних за харчування в школах та садочках для прийняття відповідних рішень і заходів регулювання;
  •  проведено та проводяться позапланові перевірки суб’єктів господарювання де закуплялись продукти харчування (оптові бази), постачальників харчових продуктів в школи і дитячі садочки з метою відкликання реалізованої продукції, дотримання гігієнічних вимог при зберіганні та транспортуванні продуктів харчування.
  • направлено інформаційні листи в Головні управління Держпродспоживслужби в областях, де проводять діяльність виробники, в продукції яких виявлено невідповідності для ініціювання проведення позапланових перевірок щодо безпечності та якості продукції;

Читайте також: Франківцям розповіли, де можна отримати пільгову картку для проїзду

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...