Мед Атлант

Прикарпатські спортсмени здобули золото та бронзу на чемпіонаті світу із самбо

Сьогодні, 19 жовтня, відбулася прес-конфренція з презерами чемпіонату світу із самбо.

Чемпіонат світу із самбо проходив у Тбілісі 12-14 жовтня. Збірна України з самбо виборола одразу 20 нагород різного ґатунку.

Прикарпатські спортсмени здобули дві перемоги. Алла Бегеба виборола золото. У фіналі категорії до 48 кілограмів серед дівчат представниця Івано-Франківщини перемогла спортсменку з Киргизстану Мушарраф Ібодуллаєву із рахунком 3:2. Таким чином, у Грузії пролунав гімн України.

Було складно, суперниці – сильні. Щоб вибороти перемогу, я тренувалася тричі на день, – коментує Алла.

Михайло Свідрак здобув бронзу. Загалом же під час змагань українські спортсмени завоювали одну золоту, 5 срібних та 14 бронзових медалей.

Загалом спортсмени задоволені результатом та умовами проведення змагань.

Тренер, Євгеній Боднарук, зазначтв, що і Михайло, і Алла були неодноразово залучені до зборів дорослої команди. Зараз доросла збірна готується до чемпіонату світу із самбо, що пройде в Румунії.

 

 

 

 

 

Довідка.

Самбо  — один із найпопулярніших видів спортивних єдиноборств, що зараз широко культивується на міжнародній спортивній арені. Самбо, його ще називають «невидимою зброєю», поєднує в собі фізичну культуру і видовище, спорт і самозахист.

Самбо включає найбільш ефективні прийоми і тактику різних видів спортивних єдиноборств, бойових мистецтв і народних видів боротьби: кулачного бою, грузинської (чидаоби), казахської (казакша курес), татарської, бурятської боротьби; фінсько-французької, вільно-американської, англійської боротьби Ланкаширські і кемберлендського стилів, швейцарської, японської дзюдо і сумо та інших видів єдиноборств.

Читайте також: Юні Прикарпатські спортсмени здобули золоті медалі на чемпіонаті України

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...