Мед Атлант

Батьківська байдужість: На Прикарпатті вилучили з неблогополучних сімей 44 дитини

485 дітей отримали попередження від правоохоронців.

Задля попередження дитячої бездоглядності і безпритульності та мінімізації ризиків вчинення неповнолітніми злочинів, а також виявлення осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, службами у справах дітей на всіх рівнях проводились систематичні рейди: “Діти вулиці”, “Вокзал”, “Літо” та інші.

Про результати проведення профілактичних рейдів «Діти вулиці» повідомляє Руслан Головатий, заступник начальника служби у справах дітей Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

За 9 місяців цього року проведено 535 профілактичних рейдів, під час яких виявлено 541 дитина. Зокрема вилучено з: вулиці – 12 осіб, сім’ї – 44. Крім цього, 485 дітей отримали попередження.

Із сумарної кількості вилучених дітей: 3 – повернено в сім’ю, 28 – влаштовано в центри соціально-психологічної реабілітації дітей, 3 – влаштовано до навчальних закладів, 22 – до закладів охорони здоров’я.

Відомо, що під час рейдів виявлено 14 підлітків, які вживали спиртні напої. Виявлено 32 порушення правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами. По кожному з цих фактів працівниками правоохоронних органів складено протоколи про адміністративні порушення, винних осіб притягнуто до відповідальності: попереджено 13 та ініційовано притягнення до відповідальності 31 посадових осіб. Службами у справах дітей було внесено клопотання до виконкомів міських, селищних, сільських рад щодо вирішення питання про доцільність функціонування торгових об’єктів. З власниками та продавцями проведено попереджувальні бесіди про протизаконність та недопустимість продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім.

Під час проведення профілактичних рейдів працівниками служб у справах дітей обстежено умови проживання в 835 сім’ях, попереджено 503 батьків за неналежне ставлення до виховання дітей та ініційовано притягнення до відповідальності 205 осіб.

Читайте також: На Прикарпатті у річці виявили тіло 17-річної дівчини

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...