Мед Атлант

Рибпатруль на Черемоші спіймав декількох порушників

В п’ятницю, 19 жовтня проводився рейд по маршруту від смт. Кути Косівського району вздовж Черемоша (вгору проти течії) і закінчувався на Чорному Черемоші у Верховині.

Рибпатрульні почали писати адмінпротокол о 15:50 ще біля села Розтоки Косівського району. Там місцевий мешканець проводив непогоджені господарські роботи в прибережній захисній смузі Черемоша. Порушника оштрафовано.

А вже о 16:20 було виявлено факт незаконного добування піщано-гравійної суміші в прибережній захисній смузі Черемоша біля села Білоберізка Верховинського району. Місцевий мешканець вручну накидував річковий будівельний матеріал на вантажівку. За вчинене правопорушення на чоловіка складено адмінпротокол, накладено штраф. Держрибінспектори переконали його залишити навантажений гравій з піском на місці добування.

Вилов форелі був зафіксований о 17:50 біля села Барвінків Верховинського району, де мешканець Верховини спінінгом ловив рибу. На те, що на Черемоші, включаючи його притоки Білий та Чорний Черемоші, від витоків аж до Кутів цілорічно заборонена риболовля, враховуючи віддаленість цих місць, – не зважав. Як і на те, що форель заборонено ловити Правилами любительського і спортивного рибальства.

Саме цю цінну пістряву рибу держінспектори виявили у спінінгіста. На порушника правил рибальства складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штраф у розмірі 170 грн. Спробували відпустити форель в річку, але ніжна рибина вже була нежиттєздатною. За незаконно виловлену форель нараховано збитки в сумі 340 грн.

Читайте також: Рибпатруль оштрафував браконьєрів, які незаконно ловили рибу в Коростовичах

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...