Мед Атлант

Є що приховувати: Лише два комунальні підприємства Франківська оприлюднюють свою звітність

Сьогодні, 24 жовтня, відбулась презентація дослідження “Яку інформацію приховують від нас комунальні підприємства міста та області”.

Активісти перевірили за 11-тьма індикаторами дев’ять комунальних підприємств обласної ради та 13 комунальних підприємств Івано-Франківської міської ради.

Сім з дев’яти комунальних підприємств обласної ради не виконують жодну норму щодо публічності та підзвітності на виконання законодавства. І лише два комунальні підприємства створили кабінет користувача і регулярно звітують на www.spending.gov.ua.

Жодне підприємство Івано-Франківської міської ради не оприлюднює інформацію про структуру, принципи формування і розмір винагороди керівника підприємства, проведення зовнішнього незалежного аудиту фінансової звітності за минулий рік, реєстр боргових зобов’язань.

Склалась критична ситуація з оприлюдненням інформації комунальними підприємствами обласної ради. Жодне підприємство не виконує законодавчі норми. Два місяці апарат обласної ради не виносить на сесію проект рішення «Про порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств обласної ради» не зважаючи на доручення від голови обласної ради Олександра Сича та заступника голови обласної ради Василя Гладія, – зазначає Тарас Случик, експерт Інституту політичної освіти.

КП «Івано-Франківськоблагроліс» та КП Івано-Франківська з експлуатації майна створили кабінет користувача і регулярно звітують на сайті.

Комунальні підприємства обласної ради систематично порушують законодавство з планування закупівель. Чи доцільно комунальному та збитковому підприємству купляти дороге авто?Відсутні договори купівлі, – зазначає голова правління «Антикорупційної платформи» Христина Зелінська.

Читайте також: СБУ просить іванофранківців повідомляти про підозрілих осіб: У Франківську проходять антитерорстичні навчання

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...