Мед Атлант

Розмови про все і ні про що: у Франківську презентували нову книгу “Ворохтаріум”

Сьогодні, 24 жовтня, в Івано-Франківську відбулась презентація книжки Юрія Андруховича, Олександра Бойченка і Ореста Друля “Ворохтаріум”.

Автори зазначили, що в польській практиці така книга б називалась, як інтерв’ю-ріка.

Книжка хороша тим, що в кожному її розділі – один день. Ми кожного дня говорили про щось, ніби то дуже важливе, але потім виявилось, що те все не є чимусь важливим, – коментує Олександр Бойченко.

Коли автори працювали над книгою, то дуже довго розмовляли і ставили запитання один одному. На третій день Олександр захворів і Орест з Юрієм почали говорити про безсмертя.

Вони почали говорити про безсмертя, а я лежав і не знав, чи мене взагалі вже вивезуть із Ворохти, – розповідає Олександр.

Автори зазначають, що в тексті було багато зайвих балачок та пліток, але все це не потрапило до остаточної версії.

В тексті було багато двокрапок. Стенографістка почала розшифровувати  на ходу і багато чого упустила. Кожен з нас, читаючи свою частину, жахався. Виходило, ніби ми не можемо сформулювати свою думку, сказати речення, – говорить Андрухович.

Після цього вони самотужки редагували кожен ту частину, на якій він говорив.

Андрухович каже, що радив би книгу початківцям – людям, які пишуть і яким хочеться чиїхось порад.

Ми придумали таку назву, щоб видавництво не знало, що означає наша назва так само, як ми не знали чому так називається видавництво. Також ми вирішили таким чином ушанувати місцевість на якій ми писали книжку, – коментує Олександр Бойченко.

Читайте також: В Івано-Франківську відбувся концерт Юрія Андруховича

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...