Мед Атлант

Державна екологічна інспекція перевірила ТОВ “Енергоінвест”: Посадову особу притягнуто до відповідальності

Компанія “Енергосвіт” не виконувала приписи Державної екологічної інспекції щодо вчасного інформуванняпро хід виконання. Будівництво рибоходу перебуває на стадії завершеності.Відповідальну посадову особу притягнуто до відповідальності.

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області, здійснюючи контроль за додержанням вимог природоохоронного законодавства, особливу увагу приділяє охороні водних ресурсів. У квітні 2018 року під час позапланової перевірки вимог природоохоронного законодавства Снятинської ГЕС ТОВ “Енергоінвест”було видано припис з вимогою забезпечити будівництво рибоходу на греблі Снятинської ГЕС з терміном виконання до 1 жовтня 2018 року.

У жовтня 2018 року інспектори з охорони навколишнього середовища Івано-Франківської області здійснили перевірку виконання цього припису. На час перевірки ТОВ “Енергоінвест” виготовило необхідну документацію, будівництво рибоходу перебуває в стадії завершення. Однак компанія не проінформувала інспекцію про хід виконання припису у встановлений термін. Відповідальну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 188-5  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Довідка

Відповідно до статті 66 Водного кодексу України гідроенергетичні підприємства зобов’язані забезпечувати у встановленому порядку пропуск риби до місць нересту відповідно до проектів рибопропускних споруд.

Відповідно до статті 97 Водного кодексу України, під час розміщення, проектування, будівництва, реконструкції, споруд та інших об’єктів на рибигосподарських водних об’єктах здійснюють заходи, що забезпечують охорону риб, інших водних тварин і рослин належить обладнання рибозахисними пристроями водозабірних та інших споруд відповідно до затверджених проектів, будівництво риборозплідників, штучних нерестовищ, рибопропускних споруд, підготовка лежа водоймища тощо.

Читайте також: На Косівщині горіла автівка

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...