Мед Атлант

Галичина і Подніпров‘я 1918-2018 років: Акторів Франківського драмтеатру зустрічали з прапорами та квітами

Сьогодні, 25 жовтня, в Івано-Франківську підвели підсумки національного культурного проекту “Галичина і Подніпров’я 1918-2018: Відновлення національних зв’язків”, який проходив 16-21 жовтня у м. Кропивницькому і був реалізований Франківським драмтеатром.

Проект присвячений 100-річчю перебування на Кіровоградщині Українських Січових Стрільців.

Акторів Франківького драмтеатру, переодягнених в уніформу українських січових стрільців, та керівника проекту народного артиста України Ростислава Держипільського зустрічали на залізничних вокзалах з прапорам та квітами.

Реконструкція прибуття легіону УСС проходила у супроводі військового оркестру 3-го полку спецпризначення.

Я плакала. Вперше в нашому театрі. Хіба так можна грати? Вони жили на сцені. Жили так, як іноді не живуть навіть у житті. І я б пішла на ці вистави знову, і знову б плакала. І бачила б їх вже іншими очима і з іншим розумінням, – розповідає глядачка Олена Горобець.

Ростислав Держипільський зазначив:

Цей тиждень у Кропивницькому і в серцях усіх тих, хто доторкнувся до цієї історії, можна буде оцінити лиша з часом. Все, що можемо відчувати зараз – це щастя та невимовну вдячність усім, хто зробив свій внесок в цю вже історію, а разом із тим – майбутнє єдиної України. Я вірю, що коли ми разом, то здатні змінити все на краще. І кроки, які ми зараз робимо одне до одного, є початком новітнього етапу у формуванні Нації у вищому сенсі цього слова

Читайте також: Журнал «Локальна історія»: Не лише трагічна, а й героїчна

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...