Мед Атлант

На Снятинщині збудують рибохід

На греблі Снятинської ГЕС будують рибохід.

У квітні 2018 року під час позапланової перевірки дотриманням вимог природоохоронного законодавства Снятинської ГЕС ТОВ «Енергоінвест», Державною екологічною інспекцією Івано-Франківської області було видано припис з вимогою забезпечити будівництво рибоходу на греблі з терміном виконання до 1 вересня 2018 року.

У жовтні 2018 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області здійснили перевірку виконання зазначеного припису. На час перевірки ТОВ «Енергоінвест» виготовило необхідну документацію, будівництво рибоходу перебуває в стадії завершення. Однак суб’єкт господарювання не проінформував Інспекцію про хід виконання припису у встановлений термін.

На сторінці інспекції повідомляють, що відповідальну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.188-5 кодексу України про адміністративні правопорушення за невиконання припису у встановлений термін та не інформування Інспекції.

Видано повторний припис: до 31 грудня 2018 завершити будівництво рибоходу на греблі Снятинської ГЕС ТОВ «Енергоінвест».

Довідково:
Відповідно до ст.66 Водного кодексу України гідроенергетичні підприємства зобов’язані забезпечувати у встановленому порядку пропуск риби до місць нересту відповідно до проектів рибопропускних споруд.
Відповідно до ст.97 Водного кодексу України, під час розміщення, проектування, будівництва, реконструкції і введення в дію підприємств, споруд та інших об’єктів на рибогосподарських водних об’єктах здійснюються заходи, що забезпечують охорону риб, інших водних тварин і рослин та їх відтворення. До основних заходів для забезпечення охорони і відтворення рибних запасів, водних тварин і рослин належить обладнання рибозахисними пристроями водозабірних та інших споруд відповідно до затверджених проектів, будівництво риборозплідників, штучних нерестовищ, рибопропускних споруд, підготовка ложа водоймища тощо.

Читайте також: На Прикарпатті припинено вилов форелі під час нерестової заборони: вже оштрафовано декількох браконьєрів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...