Мед Атлант

У Франківську Карітас на кухні об’єднав декілька родин з інших областей. ВІДЕО

Вчора, 30 жовтня в Івано-Франківську відбувся інтеграційний захід “Кулінарне єднання”. В ньому взяли участь декілька сімей. Зокрема на заході були представники Одеської і Луганської областей та Вірменії. Всі вони на даний час проживають в Одесі.

Під час заходу гості і родини, які їх приймали, готували свої традиційні страви. За декілька днів свого перебування на Прикарпатті сім’ї неймовірно згуртувалися і в процесі готування страв старалися допомагати одине одному.

Не завжди сім’ї хочуть іти на зустріч і приймати інші сім’ї. Але ми впоралися з завданням, – розповідає координатор проекту “Об’єднуючи людей” Ірина Боярська.

Гості були дуже вражені Прикарпатськими традиціями та вживанням чистої української мови.

Саме тут я зрозуміла, що таке українська мова, кухня, культура. Тут все більше збереглося, – ділиться враженнями корінна вірменка Арміна Акапян.

Під час самого процесу готування страв, родини згуртувалися, як одне ціле. Навіть мовний бар’єр не став на заваді того, щоб разом заспівати українську народну пісню.

Це допомагає нам краще дізнатися один про одного. Можливо й навіть зруйнувати певні стереотипи, -розповідає одеситка Жанна.

Читайте також: Кухня єднає: до Франківська на п’ять днів завітали сім’ї з інших областей

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...